Veelgestelde vragen

U heeft interesse in het huren van een appartement in het project De Hardonk te Deventer. Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen over het huren van een appartement in dit project.

Algemeen

De verhuur van deze appartementen is gestart. Plattegronden, huurprijzen, de situatiekaart etc. zijn  beschikbaar op de projectwebsite www.hurenindehardonk.nl.

U kunt zich vanaf heden digitaal inschrijven op de website www.hurenindehardonk.nl om in aanmerking te komen voor de appartementen. Na het aanmaken van een persoonlijk account kunt u zich inschrijven, uw voorkeuren opgeven voor de appartementen en de documenten uploaden die we nodig hebben om uw gegevens te controleren.

U kunt zich nu inschrijven en ontvangt hier bericht over van ons. Vervolgens geeft u aan of u de voorlopige toewijzing accepteert. Kort daarna worden de huurcontracten opgemaakt en wordt het huurcontract u aangeboden ter ondertekening.

Onvolledige inschrijvingen worden niet meegenomen met de toewijzing van de woningen. Controleer daarom goed of u alle gevraagde en actuele documenten heeft toegevoegd.

U hoeft geen inschrijfkosten te betalen en er zijn geen bemiddelingskosten/courtage. Voor (of tijdens) het ondertekenen van de huurovereenkomst dient de eerste maand huur en de borg te worden overgemaakt via internetbankieren.

De hoogte van de waarborgsom bedraagt standaard 1 maand huur. Dit dient dan ook door iedere huurder te worden voldaan. Indien u niet (volledig) aan de inkomenseisen voldoet of zelfstandig ondernemer bent, bedraagt de waarborgsom tenminste 3 maanden huur (maatwerk).

Alleen voor de appartementen met een huurprijs onder de € 720,42 kunt u eventueel in aanmerking komen voor huurtoeslag. Echter is het wel van belang om zonder deze toeslag aan de gestelde inkomensvoorwaarde te voldoen.

Op afspraak kunnen de appartementen bezichtigd worden.

Inkomen

Aan het huren van een appartement binnen dit project zijn de volgende inkomensrichtlijnen gesteld:

  • Minimaal bruto maandinkomen van 4 x de maandhuurprijs. Bij twee inkomens telt het tweede inkomen voor 100% mee.
  • Gepensioneerden: minimaal (gezamenlijk) bruto maandinkomen van 3,5 x de huurprijs per maand.
  • Zzp-er, zelfstandig ondernemer of DGA: bel de makelaar voor een antwoord op maat.

Vrij beschikbaar vermogen op een Nederlandse bankrekening kan gebruikt worden voor de inkomenstoets. 10% van het vermogen kan worden meegeteld in het jaarinkomen.

Nee, tenzij er aan strenge voorwaarden kan worden voldaan en er een garantstelling kan worden afgegeven, vraag hier naar bij ons verhuurteam

Helaas kunnen wij alleen rekening houden met inkomen uit een vast dienstverband (minimaal 12 maanden met intentieverklaring). Het is dus niet mogelijk om met een flexibel arbeidscontract een woning te huren in dit project.

Het is helaas niet toegestaan om de woning te huren met woningdelers. Er wordt alleen verhuurd aan alleenstaanden, gehuwden of samenwonenden.

Nee, er wordt niet met garantstellingen toegewezen.

De bewoner(s) moeten tot 1 huishouden behoren. Bij de toetsing wordt rekening gehouden met het hoofdinkomen en in geval van een partner wordt het 2e inkomen voor 100% meegenomen. Na de verhuizing moet(en) de bewoner(s) zich inschrijven bij de gemeente.

Aan de hand van de gestelde inkomenseis, beschikbaarheid, volledigheid van uw dossier, finale credit check en uw voorkeur worden de appartementen toegewezen. Als er meerdere inschrijvingen voor dezelfde woning zijn, wordt de woning toegewezen aan de best passende kandidaat.

Inschrijven

Op de site www.hurenindehardonk.nl schrijft u zich in als belangstellende. Vervolgens krijgt u de inloggegevens om op uw eigen account in te inloggen. Middels dit account kunt u het inschrijfformulier raadplegen en de documenten uploaden.

Op basis van de ingevulde gegevens in het inschrijfformulier volgt er een overzicht met een aantal stukken welke u moet uploaden. Op het moment dat u nog niet over alle stukken beschikt, kunt u deze op een later moment toevoegen.

De volgende stukken kunnen u gevraagd worden:
• Verklaring verhuurder/beheerder/eigenaar/hypotheekhouder van huidige woning met bevestiging van goed betalingsgedrag.
• Werkgeversverklaring(en)
• Kopie 3 recent opvolgende salarisstroken van aanvrager (en partner)
• In geval van een uitkering: bewijs van toekenning uitkering
• In geval van scheiding: echtscheidingsconvenant
• Kopie 3 bankafschriften met storting inkomen
• Kopie bankpas

Voor zzp –er, zelfstandig ondernemers, directeur/aandeelhouders bovendien:
• Recente verklaring accountant of belastingadviseur met balans en winst/verliesrekening over het afgelopen 2 jaar
• Een inschatting, door een accountant of belastingadviseur opgesteld, van het verwachte resultaat van het komende boekjaar
• Recent uittreksel Kamer van Koophandel
• Waarborgsom van minimaal 3 maanden.

Voor gepensioneerden:
In plaats van een werkgeversverklaring en salarisstrook kan worden volstaan met kopieën van de jaaropgaven van het afgelopen jaar.

U ontvangt binnen 2 weken een bericht of u een voorlopige toewijzing krijgt. Alleen compleet ingevulde inschrijfformulieren inclusief alle gevraagde bijlagen zullen in behandeling worden genomen.

Huren

Ja, de servicekosten bedragen € 50,00 p.m. Denk wel aan bijkomende vaste lasten voor gas, water en elektriciteit. Hiervoor dient u zelf een overeenkomst met een energie/gas- & waterleverancier af te sluiten.

De huurovereenkomst gaat in op de 1e of de 16e van de maand. U huurt voor minimaal 12 maanden of 12 maanden en 2 weken indien de huurovereenkomst per de 16e ingaat, vanaf de ingangsdatum van de huurovereenkomst. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van een maand met een opzegtermijn van 1 kalendermaand.

Het is niet mogelijk voor een kortere periode dan 12 maanden (of 12 maanden en 2 weken) te huren.

U weet als huurder waar u aan toe bent. Geen onverwachte lasten, geen financiële risico’s, geen waardevermindering. En het groot onderhoud? Daar heeft u geen omkijken naar. Ook reparaties worden voor u geregeld.

Oplevering

De appartementen kunnen per direct opgeleverd worden opgeleverd.

Nee, dat is niet mogelijk. De appartementen worden voorzien van een keuken met Siemens inbouwapparatuur; combi magnetron, inductie kookplaat, wasemkap, koelkast met vriesvakje en een vaatwasser. De keukens worden in het wit uitegvoerd en het aanrecht evenals de achterplaat zijn antraciet grijs.

De comfortabele badkamer is voorzien van een inloopdouche en wastafel met spiegel. De vloer is voorzien van donkere vloertegels en de wanden zijn met witte wandtegels tot aan het plafond betegeld.

De wanden worden voorzien van glasvezelbehang en de plafonds worden gespoten beide in een witte kleur.

De appartementen zijn voorzien van een gasgestookte CV installatie en voorzien van vloerverwarming.

De kozijnen en wanden zijn in een neutrale kleur afgewerkt. Het is niet toegestaan te schilderen in een andere kleur dan de kleur zoals bij oplevering. Het is niet toegestaan om te boren in tegelwerk en vloeren. Als onderdeel van de huurovereenkomst zal er ook een huishoudelijk reglement voor zowel de appartementen als de parkeergarage worden afgegeven.

De appartementen worden voorzien van een PVC vloer in de kleur Blue Pastel Oak (W60183). Het is niet toegestaan deze vloer te verwijderen. Bij einde huurovereenkomst dient de vloer in nette onbeschadigde staat opgeleverd te worden.

De woningen zijn voorzien van een CAI en glasvezelaansluiting aansluiting tot in de meterkast. Vanuit de technische berging is er een loze leiding aangebracht naar de woonkamer. Vanaf circa 8 weken voor oplevering van uw woning is het mogelijk om een abonnement af te sluiten bij uw provider.

De appartement zijn gebouwd met extra aandacht voor duurzaamheid. De appartementen zijn optimaal geïsoleerd, indicatie label A.

Elk appartement wordt verhuurd met het recht te parkeren op een van de parkeerplaatsen in de ondergelegen parkeergarage (zwerfplek).

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken